Granična policija BiH objavila informacije o trenutnom stanju na državnoj granici

S ciljem objektivnog i pravovaljanog informisanja, Granična policija BiH obavještava javnost o trenutnom stanju na državnoj granici.

U skladu sa Odlukom Vijeća ministara, zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u BiH, posebno s područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa. Sukladno mjerama Ministarstva civilnih poslova, državljanima BiH koji dolaze iz inozemstva, prilikom prelaska državne granice, sanitarni inspektori izdaju Rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

R. Srbija i Crna Gora su uvele potpunu blokadu prijelaza za putnički promet, također prilikom izlaska iz BiH, prema raspoloživim saznanjima, R. Srbija ne dopušta ni svojim državljanima ulazak u R. Srbiju. Granični prijelaz za robni promet prema Crnoj Gori otvoren je na MGP Klobuk, dok su za robni promet prema Srbiji otvoreni MGP Vardište, MGP Karakaj i MGP Rača. Granica s R. Hrvatskom otvorena je samo tranzitiranje državljana BiH i za robni promet na graničnim prijelazima MGP Šamac, MGP Gradiška i MGP Bijača.

Situacija se mijenja iz sata u sat te ovim putem molimo javnost da prati isključivo relevantne informacije nadležnih tijela kako bi bili pravovaljano informirani.

Granična policija BiH