Asfaltiranje puta u Gornjim Krivačama privodi se kraju

Asfaltiranje puta u Gornjim Krivačama privodi se kraju. Radovi su počeli 10. marta ove godine, a investicija iznosi oko 93.000 KM sa PDV- om.

Mještani ovog zeničkog naselja na samu sanaciju i asfaltiranje puta predugo su čekali, stoga su ovu vijest prihvatili sa oduševljenjem.
„Poštujemo sve upute i naredbe koje su izdali svi krizni štabovi. Privreda mora da radi, a ono što je najbitnije radnici nisu u opasnosti. Veoma sam sretan i zadovoljan što je i ovaj dio grada koji je udaljen nepuna dva kilometra od centra konačno spojen asfaltom. Radi se o dionici od 1,1 kilometar. Pored ovoga u toku su radovi i u Gornjoj Zenici, odnosno Pojskama. Raditi se treba, ali i ovom prilikom pozivam sve građane da poštuju naredbe i ostanu u kućama jer vrlo malo znamo o ovom virusu“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice tokom obilaska radova.

I ovi radovi su u skladu sa obećanjem gradonačelnika da će do kraja mandata sve mjesne zajednice povezati asfaltnim putem.
„Da ovo ne radim zbog glasača najbolje ilustruje podatak da ovdje nema sedam kuća, a radimo ovoliku dionicu. Radimo tamo gdje je neophodno“, zaključio je Kasumović.
Ukoliko se epidemiološka situacija u narednim danima popravi raspisat će se tenderi i za ostale radove. (N.G.)