Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

Danas u Bosni pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje.

U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

16.02.2020 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

17.02.2020 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupnjeva.

18.02.2020 (Utorak)., u Bosni postupno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Slaba kiša se očekuje sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Postupno će vjetar mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.