Danas u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguće ponegdje na sjeveru Hercegovine. Tokom dana slaba kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Prije podne, u većem dijelu Bosne, su mogući povremeno jaki udari vjetra. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 1; Srebrenica 3; Tuzla, Zvornik 4; Sokolac 5; Bijeljina, Doboj, Trebinje 6; Gradačac 7; Ivan Sedlo, Livno, Stolac 8; Široki Brijeg 9; Grude, Mostar, Sarajevo 10; Bugojno, Drvar 12; Jajce, Prijedor, Zenica 13; Bihać, Neum 14; Banja Luka, Sanski Most 15; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i opada.

Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji, malaksalosti i nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će većim dijelom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, a sa poslijepodnevnim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji.