Održana redovna sjednica Glavnog odbora SDP-a u Zenici

Redovna sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH danas je održana u Zenici.

Tokom redovnih sastanaka članovi stranke dogovorili su se da će u narednom periodu održavati ovakve sastanke u svim gradovima BiH a ne samo u Sarajevu.

“Želimo BiH ponuditi nešto novo i to kandidate za načelnike i gradonačelnike iz svih konstitutivnih naroda. Pokušat ćemo sa svojim partnerima iz BH bloka da napravimo jednu građansku platformu koja će ponuditi samo jednog kandidata a svako će zadržati svoj subjektivitet sa listama za Općinska i Gradska vijeća te Skupštine”, poručeno je danas.

Tokom sastanka razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i o pripremama za predstojeće lokalne izbore.

“Imamo velike ambicije za predstojeće loklane izbore kako u Federaciji BiH tako i u Republici Srpskoj a posebno u kontekstu zajedničkog nastupanja sa ostalim političkim partijama”, kazao je Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH.

Na naše pitanje o eventualnim imenima odnosno kandidatima koje će ova stranka ponuditi glasačima u Zenici Magazinović je kazao kako je još uvijek rano o tome govoriti ali da je Zenica jedna od vrlo značajnih sredina kada je SDP u pitanju i kako smatraju da je ovo prostor gdje se može napraviti značajan iskorak uz odgovarajuću programsku i kadrovsku pripremu za predstojeće lokalne izbore. (Belinda Dorić)