Boks klub Čelik prošlu godinu završio na petoj poziciji

Krajem novembra prošle godine završeno je takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH u boksu.

Ekipa Boks kluba Čelik u konkurenciji 15 timova zauzela je peto mjesto. Smjena generacija, loši uslovi za trenažni proces i slaba finansijska podrška glavni su razlozi lošijeg plasmana nego ranijih sezona.

Malobrojna ekipa predvođena trenerom i takmičarom Ahmedom Džananovićem nastavila je sa radom po završetku ligaških takmičenja. Proteklog vikenda pet boraca Boks kluba Čelik učestvovalo je na večeri profesionalnog boksa u Zavidovićima. Pobjede su ostvarila četvorica boraca: Ibrahim Dubravica, Šefik Halilović, Emrah  Arifović i Ahmed Džananović.

Na poene u četiri runde izgubio je Demir Gulamić. Krajem januara ekipa Boks kluba Čelik trebala je otputovati u Njemačku na prijateljski meč u Remšheidu, u blizini Dortmunda. Sredinom februara pozvani su i na međunarodni turnir u Prištini.

Oba nastupa su neizvjesna zbog loše finansijske situacije u klubu. Prema najavama iz uprave Boks kluba Čelik 8. februara u Zenici će se održati sjednica predsjedništva Boks saveza Federacije BiH, a nakon toga i sjednica Skupštine saveza. (Mirsad Pripoljac)