Terzić: Vanrednu sjednicu očekujem u ponedjeljak, nadam se oporavku Zenicatransa

Darmin Terzić

Direktor Javnog preduzeća Zenicatrans Prevoz putnika, Darmin Terzić, drugog dana nove godine priprema dokumentaciju koju će prezentovati vijećnicima na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća, koju očekuje u ponedjeljak.

„Pojedini vijećnici već prikupljaju potpise i ta sjednica na kojoj će se razmatrati teško stanje u Zenicatransu, trebalo bi da se održi 6. januara, kada bi svi vijećnici već trebalo da se vrate sa novogodišnjih praznika“, rekao je Terzić.

On je napomenuo da su se Uprava i Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća proteklog vikenda usaglasili oko prijedloga plana oporavka Zenicatransa, koji podrazumijeva finansijsku intervenciju Grada, u visini od 1.670.000 konvertibilnih maraka, od čega je Poreskoj upravi potrebno uplatiti ratu od 225 hiljada, kako bi se deblokirao račun preduzeća.

U ovoj sutuaciji, nije moguće nabaviti gorivo i pokrenuti autobuse, koji stoje od 31. decembra, niti isplatiti dugujuće plate radnicima, koji su posljednji put dobili polovinu oktobarskih primanja. (Sanja Stević)