Salkić i Heco oborili državne rekorde na mitingu u Beogradu

Sedam dana nakon odličnog nastupa na dvoranskom mitingu u Novom Sadu članovi Atletskog kluba Zenica postigli su odlične rezultate i na  Novogodišnjem atletskom Mitingu u Beogradu, a u organizaciji Atletskog kluba “Crvena Zvezda”.

Bila je ovo ujedno i  posljednja atletska manifestacija na stazi u 2019 godini. Na ovom prestižnom takmičenju, zenički atletičari upisali su i dva rekorda BiH u seniorskoj konkurenciji. Sedin Heco u disciplini troskok sa preskočenih 15,55 m i Mediha Salkić u bacanju kugle sa 14,31 metara. Zlatnom medaljom u Beogradu se okitio i Maid Redžić u skoku u vis sa preskočenih 209 centimetara. Njegov klupski kolega Samir Hodžić u istoj disciplini bio je drugi  sa preskočenih 200 centimetara. Na memorijalnoj trci „Ismail Maki Mačev“,

Adis Hodžić u disciplini 400 m zauzeo je solidno šesto mjesto. Amel Aščerić na  200 m bio je deveti, kao i Ajdin Haseljić na 60 m u kategoriji juniori. Mlada Irna Kapković u skok u dalj zauzela je osmo mjesto kod pionirki, dok je u disciplini skok u dalj bila četvrta.(M.P.)