Rezime sezone u RK Čelik: Dobri rezultati, na proljeće je cilj obezbijediti Premijer ligu BiH

Uprava Rukometnog kluba Čelik na čelu sa Panetom Škrbićem, predsjednikom kluba, organizovala je tradicionalno novogodišnje druženje sa stručnim štabom i igračima.

U prijatnoj neformalnoj atmosferi i druženju sumirani su rezultati iz kalendarske 2019. godine i protekle polusezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH – grupa Sjever. Čelik je na kraju sezone zauzeo drugu poziciju na tabeli iza lidera Krivaje. Jedini kiks u prvom dijelu lige bila je izgubljena utakmica u Zavidovićima. To nije poremetilo amtosferu i planove ekipe.

„Kada je u pitanju 2019. godina mi smo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Najbolja smo ekipa u gradu Zenica u ovoj godini. Mi smo imali samo jedan kiks protiv Krivaje u gostima,a vjerujem da ćemo se na proljeće revanširati zavidovićanima i ući u Premijer ligu. To je suština večerašnjeg druženja. U organizacionom dijelu napravili smo velike pomake. Ono što je sramotno za grad i gradsku upravu jeste da rukometni klub Čelik u prvom dijelu polusezone nije dobio niti jednu marku. A najbolja smo ekipa. To može samo da svjedoči da tu politika igra važnu ulogu. Rukometni klub Čelik nije nikada bio politika niti će biti dok sam ja tu“, zaključio je u izjavi za Zenicainfo.ba  Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Rad, sport, druženje, obrazovanje, ciljevi su na kojima žele istrajati u Čeliku. Stručni štab trenutno raspolaže sa 20 igrača u prvom timu. To je veliki potencijal i kapital. Prošle godine pokrenuli sa rad sa omladinskim kategorijama i dvije ekipe uspješno se takmiče u sistemu RS BiH.

„Imamo dobar odziv na treninge. Radilo se maksimalno ozbiljno što se odrazilo na rezultate na terenu. U drugom dijelu imamo tešku utakmicu na domaćem terenu protiv Krivaje. Znamo da će doći veliki broj gostujućih navijača, ali isto tako očekujemo podršku sa tribina od naših. Uradićemo sve da ostvarimo pobjedu od sedam golova razlike. U planu nam je dovođenje određenih pojačanja, jer jednostavno moramo se pojačati“, naglasio je šef stručnog štaba Seldin Rizvanović.

Faris Mrako najmlađi je kapiten u Prvoj ligi. Za njega je to velika čast i obaveza.

„Vjerujem da ćemo se plasirati u Premijer ligu. Meni je izuzetno drago da se održao ovakav timski duh, i drago mi je što mogu biti član ovog tima i jedan od najmlađih kapitena, te da imam veliku podršku od svih. Ne preostaje nam ništa drugo nego da izborimo plasman u društvo najboljih“, izjavio je kapiten Faris Mrako.

Na tradicionalnom novogodišnjem druženju predsjednik kluba Pane Škrbić uručio je prigodne poklone i zahvalnice igračima i stručnom štabu.(Mirsad P.)