Podjela paketića za korisnike udruženja „DLAN“ Zenica

U organizaciji Udruženja roditelja osoba s cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima „Dlan“ Zenica uz pomoć donatora, danas je organizovana podjela paketića za djecu. Paketiće su omogućili donatori iz Beča iz organizacije „We help“ i porodica Gegić iz Amerike.

„Ovo je dokaz da ova djeca nisu zaboravljena i da ljudi još uvijek imaju senzibiliteta za ovu kategoriju“, ističe predsjednik udruženja „Dlan“ Selvedin Dedić.

Za djecu je ovo poseban doživljaj koji im donosi osmijehe na lica, ali također, roditelji nisu krili svoju zahvalnost.

„Želim da se zahvalim svima onima jer ovo djeci puno znači, oni se vesele paketićima i Deda Mrazu kao i sva djeca“, poručila je Mediha Alihodžić, majka djeteta sa cerebralnom paralizom.

Ovo nije prvi put da Udruženje „WE help“ iz Beča pomaže našim sugrađanima, tako su učinili i ove godine uz nadu da će moći i u buduće pomagati ne samo djeci nego i svim drugima koji su u potrebi.

„Motivacija svega ovoga je da ublažimo razlike, pošto smatramo da su ovo najranjivije osobe u lancu onih kojima je pomoć potrebna i to ne samo na ovaj način nego pomoći na svim nivoima“, izjavio je Renato Čiča ispred udruženja We help iz Austrije.

Ovom prilikom podijeljeno je 118 paketića djeci. (Mehida Spahić)