Umjereno oblačno vrijeme sa temperaturom do 18 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na području Hercegovine.

Vjetar prije podne slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jačanje juga u drugoj polovini dana. Od večernjih sati i tokom noći na subotu izgledni su i olujni udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 1; Bugojno 2; Jajce i Zenica 4; Srebrenica 5; Doboj, Drvar, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 6; Bihać, Ivan Sedlo, Prijedor i Zvornik 7; Banja Luka 8; Mostar i Stolac 9; Bijeljina, Livno i Trebinje 10; Grude 12; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 6hPa je ispod normale i raste.

Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati, osobito u centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Umjerene temperature i stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Slabije izražene poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, moguće su kod meteoropata, ponajviše zbog izraženije naoblake i povremenih padavina. Opšta slika najlošija će biti u Krajini, gdje će jugo većim dijelom dana, uzrokovati probleme osjetljivim osobama.