Oblačno vrijeme sa kišom u većini područja

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Sunčanije na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne.

Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Slabljenje vjetra od poslijepodnevnih sati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 20°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 8; Drvar i Ivan Sedlo 10; Bugojno i Livno 11; Grude i Jajce 12; Bijeljina, Brčko, Gradačac i Sarajevo 13; Mostar, Stolac, Trebinje i Zenica 14; Doboj, Neum i Srebrenica 15; Tuzla 16; Zvornik 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 925hPa, za 19hPa je ispod normale i opada.

Djelimična stabilizacija vremenskih prilika, izraženija u dijelu Bosne, ugodno će djelovati na većinu populacije, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Opšta slika i dalje će biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje. Dodatne probleme mogao bi praviti i povremeno jači jugo. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, promjene raspoloženja, reumatski bolovi, malaksalost. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.