Sljedeće sedmice osjetno zahlađenje i kiša, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano vrijeme, a na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle. U sedam sati u Livnu je izmjereno nula stepeni, a najtoplije je bilo u Neumu 15. U Sarajevu je izmjereno pet, a na Bjelašnici 12 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni, prenosi Anadolija.

U Sarajevu će vrijeme biti sunčano, a najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U utorak u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana kiša sa sjevera i sjeverozapada postepeno će zahvatiti Bosnu. U Hercegovini slabija kiša moguća je u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena.

U srijedu u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno sa kišom, na planinama sa snijegom. Glavnina padavina predviđa se za prijepodnevne sate. U drugoj polovini dana moguće je slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje i do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i devet, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

N1 BiH