Zenički skijaš narednu sezonu priprema sa Ivicom Kostelićem

Alen Bičakčić, član ski kluba Ze-2010, u sklopu priprema za narednu skijašku sezonu odradio je nedavno treći ciklus priprema na glečeru Hintertux u Austriji.

Ski savez BiH je u cilju unapređenja skijanja u našoj zemlji, dogovorio saradnju sa Ivicom Kostelićem, jednim od najtrofejnijih skijaša svih vremena.

„U Austriji imamo odlične uslove za trenažni porces, jer možemo trenirati tokom cijele godine. I naredna dva ciklusa ću makimalno iskoristiti kako bi se što bolje pripremio za narednu sezonu“, izjavio je nakon povratka iz Austrije, Alen Bičakčić.

Osim angažmana sa reprezentativcima, priliku za trenersku edukaciju su dobila i 4 trenera iz BiH, među kojima i najmlađi i jedini predstavnik Ze-do kantona, trener u klubu “ZE-2010” Denis Bičakčić.
„Ovaj treći ciklus priprema sa mladim skijašima iz naše zemlje radio je Ivica Kostelić, svjetski poznato ime u skijanju. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo. Svi smo mogli od njega naučiti mnogo. Ivica je prije svega jedan veliki čovjek. Jako je skroman i bio je veoma dobar prema nama. Jednom momku koji je imao poderane rukavice poklonio je svoje“, izjavio je Denis Bičakčić za portal Zenicainfo.ba.

Naredni četvrti ciklus u trajanju od deset dana priprema u Austriji je od 20. oktobra.

Prvi nastup u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni Alen Bičakčić ima 14. decembra na Ravnoj planini. Nakon toga slijedi Olimpijada mladih u Švicarskoj u januaru 2020. godine.
(Mirsad Pripoljac)