MUP ZDK: Krađa na gradskim bazenima, droga u Dolači

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 11.09.2019. godine, u 21,40 sati, u mjestu Dolača, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled više lica, kojom prilikom su kod lica B.E., rođen 1997. godine, iz Zenice, pronašli dva sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su kod lica B.A., rođenog 1996. godine, iz Zenice, pronašli jedan sadržaj praškaste materije. Sporna materija je oduzeta a navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 10/11.09.2019. godine, u ulici Prve zeničke brigade, na gradskim bazenima, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kancelariju uprave, kojom prilikom su otuđena dva mobilna telefona, teniski reket i troje sunčane naočale. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 11.09.2019. godine, u 17,20 sati, u mjestu Porijećani, izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke “Ford”, registarskih oznaka E41-J-184, kojim je upravljalo lice Z.A., iz Visokog, dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice O.M., iz Visokog. Izvršenim pregledom navedenog lica policijski službenici su kod istog pronašli dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i petnaest komada tableta koje svojim izgledom asociraju na tablete koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno. Lice O.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 11.09.2019. godine, u ulici Šehida, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo lica S.B., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđeno šest novih i četiri korištena mobilna telefona, dva laptopa i jedan pištolj marke “Browning” kalibar 7,65 mm, vlasništvo lica S.B., iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 10/11.09.2019. godine, u mjestu Donja Lovnica, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da su na putničkom motornom vozilu marke “Peugeot”, registarskih oznaka E53-O-465, vlasništvo lica H.M., iz Zavidovića, oštećena tri pneumatika. Izvršen je uviđaj strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.