Završen 3. Međunarodni teatarski festival “Ljetne večeri Studio Teatra”

Hit komedijom „Državni lopov“ sinoć je pred više od 400 posjetitelja zatvoren III međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra.

Ove godine publici se predstavilo ukupno 6 predstava i to 4 predstave za odrasle i dvije za djecu. Ovogodišnji festival pod sloganom „Ove godine ljeto počinje 02. jula“, otvorila je predstava „Savršen kroj“ Sarajevskog ratnog teatra i UG „Scena“ u režiji Jasmina Durakovića, a u kojoj igraju Admir Glamočak i Sead Pandur.

„Uspjeli smo realizovati treći Međunarodni teatarski festival „Ljetne večeri Studio Teatra“, fstival je bio i više nego posjećen, rasprodan i par dana prije festivala. Ono što mi je posebno drago jeste da je ove godine, repertoar mnogo kvalitetniji nego prethodni, i da će sljedeći biti još bogatiji“, poručuje Mirza Begović, menadžer festivala.

Bajka je nastavljena i posljednju noć festivala kada je festival zatvorila hit komedija „Državni lopov“ u produkciji Studio Teatra, a u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Više od 400 posjetitelja je uživalo u komediji koju je pogledalo više 80 hiljada gledatelja i za koju se uvijek traži ulaznica više.

„Ovo je zaista nešto što treba našem gradu. Svaku sam predstavu gledao i oduševljen sam. Ovo je rijetkost u Zenici i kad imate sedam dana zaredom ovakav program, zaista možete biti ponosni na svoj grad“, dodaje Hajrudin Mahmić, posjetilac festivala.

Ljetne večeri Studio Teatra 2019. završene su uz kišu i ovacije publike nakon čega se direktor festivala, Nusmir Muharemović, zahvalio kako prisutnima, tako i svima onima koji su pomogli prilikom realizacije jedinog teatarskog festivala na otvorenom u BiH, uz obećanje da će direkcija festivala ubrzo početi sa pripremama za Ljetne večeri Studio Teatra 2020. s ciljem realizacije što kvalitetnijeg teatarskog programa za sve one koji uživaju i osjećaju Ljetne večeri Studio Teatra. (Maid Dizdarević)