FOTO: Prijem kod rektora UNZE povodom dobrih rezultata zeničkih studenata

Rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sci. Damir Kukić, organizovao je danas svečani prijem za studente koji su u proteklom periodu ostvarili odlične rezultate na studentskim takmičenjima u Austriji i Hrvatskoj.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti ovdje s vama i ugostiti vas. Prije svega vam čestitam za ono što ste napravili. Mi smo jako zadovoljni i ponosni na vas, a ovo je pokazatelj da naši prostori itekako imaju potencijal za veliki uspjeh“, kazao je rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sci Damir Kukić, te istakao važnost uspjeha svih učesnika, ne samo na zeničkom Univerzitetu nego i na nivou cijele Bosne i Hercegovine.

„Reakcija mnogih rektora, dekana i profesora širom Bosne i Hercegovine jasno pokazuje bitnost i veličinu uspjeha zeničkih studenata. Mi imamo obavezu da stvorimo uslove da naši studenti ostanu ovdje, te na taj način doprinesu razvoju i poboljšavanju budućnosti u našoj zemlji“, dodao je Kukić.

Pored rektora Kukića, prisutnima su se obratili i dekani Politehničkog, Mašinskog i Pravnog fakulteta, te izrazili svoje zadovoljstvo i ponos na osvojenim rezultatima.

„Zahvalio bih se studentima na velikom uspjehu, iako su zaslužni svi za ove nevjerovatne rezultate. Ostaje nada da ćemo naći rješenje da ovi mladi ljudi ostanu i rade u našoj državi, a mi ćemo se svakako truditi da podrška s naše strane ne izostane“, poručuje prof. dr. sc. Enes Bikić, dekan Pravnog fakulteta u Zenici.

Takmičenja na kojima su zenički studenti učestvovali su: Vis Moot u Beču, Građevinijada, Mašinijada i takmičenje iz MPP-a u Osijeku, a uručene su prigodne zahvalnice za studente, njihove trenere, ali i predstavnike svih fakulteta učesnika. (Maid Dizdarević)