Članovi SDP BiH sutra biraju novog predsjednika

Socijaldemokratska partija BiH, sutra (26.maja) na opštim stranačkim izborima bira svog novog predsjednika. U Gradskom odboru SDP-a Zenica u potpunosti su spremni za izbore i očekuju bolje dane i obnovu svog uticaja na političkoj sceni BiH.

Članovi SDP-a u Zenici za novog predsjednika stranke moći će u nedjelju glasati na devet biračkih mjesta uz angažman tri mobilna tima. Jedan član jedan glas praksa je SDP-a i jedini smo politički subjekt u Bosni i Hercegovini koji to primjenjuje kod izbor predsjednika stranke, kaže Elvis Alijagić, politički sekretar Gradskog odbora SDP-a. Uvjerava nas kako članstvo nije instruirano za koga će glasati. Smatramo, kaže on, da nikom ne trebamo suflirati za koga će glasati jer imamo tri legitimna kandidata.

Biraće između aktuelnog predsjednika Nermina Nikšića i njegovih protukandidata Svetozara Pudarića i Edina Delića. U ovoj stranci su optimistični. Nakon izbora predsjednika, u junu imaju kongres i vjeruju da će povratiti uticaj na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Elvis Alijagić izražava nadu da će kadrovi iz Zenice nakon ovih izbora imati značajniju ulogu u strukturama SDP-a na državnom nivou. (Danko Travar)