Nogometaši Čelika žele pobjedom protiv Širokog Brijega završiti sezonu

Utakmicom 33. posljednjeg kola Premijer lige, nogometaši Čelika će se oprostiti od domaće publike.

Za goste susret nema poseban rezultatski značaj, dok zeničkom premijerligašu pobjeda znači potvrdu pete pozicije na tabeli, ali i prilika da prvi put ove sezone pobjede  sastav Širokog.

„Trenutno smo peti na tabeli i ako sutra pobjedimo ligu ćemo završiti na petoj poziciji. Ove godine što smo uradili, stvorili smo preduslov da Čelik u narednoj sezoni bude još bolji. Sutra imamo problema sa sastavljenjem ekipe. Imamo nekoliko povrijeđenih i kažnjenih igrača, a dvojici je istekao ugovor. I sa ovim nedostacima ekipa koja izađe na teren, za svoje navijače i svoj dres, želiće da pobjedi utakmicu. Pobjedom želimo završiti sezonu“, izjavio je na današnjoj press konferenciji šef stručnog štaba Arslan Cihat.

„U prošlom kolu smo pobjedili Željezničar na Grbavici i od tada u svlačionici vlada dobra atmosfera. Srušili smo tradiciju i to je dobro. Iako nećemo biti kompletni, imamo prednost domaćeg terena i domaće publike. Vjerujem da će svi koji dobiju priliku pružiti maksimum na terenu“, bio je optimističan nogometaš Vladimir Grahovac.

Prema najavama stručnog štaba u konkurenciji za tim neće biti Čubara i Jurina, kojima je istekao ugovor. Livaja i Dedić nemaju pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Upitan je nastup Okolija , dok se očekuje povratak Jamaka, a eventualno bi mogao biti u kombinaciji i Salčinović. Od ranije su povrijeđeni Miletić i Vardo, dok se nedavno povrijedio i mladi reprezentativac  Azur Mahmić.

Utakmica 33. kola Premijer lige Čelik-Široki Brijeg igra se sutra 25.maja na stadionu Bilino polje od 17:00 sati. (Mirsad Pripoljac)