Sarajevo i Čelik večeras otvaraju 30. kolo BHT Premijer lige BiH

Susreti 30. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine biće odigrani naredna tri dana. Prvi će na teren večeras od 19:30 h nogometaši Sarajeva i Čelika.

Utakmica je od velike važnosti za oba tima. Bordo tim je lider na tabeli i najozbiljniji je kandidat za titulu, dok ekipu Čelika eventualni pozitivan rezultat ostavlja u trci za evropu. Trener crno-crvenih Arslan Cihat za večerašnju utakmicu ima velikih problema u sastavljanju tima. Luka Miletić, Paschal Okoli i Harun Vardo neće biti na raspolaganju zbog povreda. Zbog ugovora sa FK Sarajevo o posudbi trojca Bojan Pavlović, Dušan Hodžić i Sanjin Lelić, niti jedan od ovih igrača protiv Sarajeva nema pravo nastupa.

„Nemamo puno alternativa, ali moramo naći najboljih 11. Ne mislimo o tome koliko je jako Sarajevo, mi samo mislimo o sebi i kako naći 11 igrača koji će najbolje odgovoriti zadatku“, izjavio je pred večerašnju utakmicu šef stručnog štaba Čelika Arslan Cihat.

Ostale utakmice 30. kola BHT Premijer lige igraju se u subotu i nedjelju. Sastaju se: Krupa-Zvijezda 09, Zrinjski-Radnik, Široki Brijeg-Sloboda, GOŠK-Tuzla City i Željezničar-Mladost.(M.P.)