Pješački pohod na Hum!

Dvadesetak planinarki i planinara iz šest planinarskih društava iz Zenice i Kaknja, te dvoje „Šveđana“ uspješno su okončali 2. planinarski pohod “15. april” koji je uvršten među najznačajnije godišnje aktivnosti Planinarsko – smučarskog društva “Poštar” iz Zenice.

Stazu dugu 13 kilometara učesnici su prešli za nešto više od pet sati od kakanjske Osnovne škole “15. april” do doma Jedinci podno Huma. Vremenske prilike su bile naklonjene organizatoru i učesnicima ove manifestacije, a prelijepi predjeli Kapice, Vrutaka, sela Sebinje i Javorika upotpunili su ugođaj i uživanje u ovom danu.

Ljubazni i vrijedni domaćini umorne, ali zadovoljne i sretne učesnike pohoda dočekali su s osmjehom, kahvom, čajem i ukusnim grahom, začinjenim gulašom. Planinarski vodići, gorski spasioci i redari su se pobrinuli da sve protekne u najboljem redu.

Većina učesnika, zaboravivši na umor, druženje je nastavila do duboko u noć, uz pjesmu, igru i zabavu. Sve u svemu, jedan hairli odrađen zadatak i ugodno provedeno vikend vrijeme. (S. G.)