Selo Vrselje i dalje odsječeno od grada

Zeničko selo Vrselje, koje se nalazi 15-ak kilometara od Zenice, nakon ponovne aktivacije klizišta još je odsječeno od grada.

Podsjećamo da je klizište nastalo u februaru ove godine, a intervencijom preduzeća Komgrad-Ze saniran je veći dio štete.

Kako za Zenicainfo.ba ističe predsjednik MZ Vrselje, Sulejman Dizdarević, najveći problem predstavlja obustava saobraćaja za putnike i školarce, koji koriste javni autobusni prevoz.

Novo klizište se aktiviralo prije 6 dana, i stvorilo nam ozbiljne probleme, a najveći od njih je prijevoz oko pedesetak školaraca do OŠ „Ahmed Muradbegović“ u Stranjanima. Mi smo već poslali zahtjev za obnovu, ali nismo dobili nikakav konkretan odgovor“, kaže Dizdarević.

Na teren su opet izašli predstavnici preduzeća Komgrad-Ze i Gradske uprave, te nakon sagledavanja stanja najavili rekonstrukciju kompletnog dijela oštećenog kolovoza. Projekat je vrijedan oko 70.000 KM.

Mještani Vrselja se nadaju brzom rješenju ovog problema, ujedno od nadležnih traže da što prije djeluju. „Ovim putem apelujemo na nadležne da u najkraćem vremenskom periodu pomognu mještanima kako bi se stekli uslovi za nesmetano odvijanje saobraćaja na relaciji Zenica – Vrselje“, poručili su mještani Vrselja. (Maid Dizdarević)