„Budi kreativan i ti“ – prijavi se na radionicu ilustriranja priče/bajke

Agencija ZEDA u saradnji s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica, objavljuje poziv za učešće na petoj kreativnoj radionici u mjesecu aprilu. Radio se o RADIONICI ILUSTRIRANJA PRIČE/BAJKE.

Koliko će djece i mladih pohvaliti knjigu s malo ili nimalo ilustracija? Uglavnom, malo, jer ko ne voli ilustracije? Ilustracija u mnogome pridonosi kvaliteti knjige. Predstavlja veoma bitno sredstvo koje treba vrednovati. Ilustracija obogaćuje tekst, daje mu novu dimenziju, a  djetetu produbljuje smisao za estetiku i pridonosi razvoju likovnog stvaralaštva.

Crtanjem se kod djece razvijaju aktivnost i psihofizičke funkcije, pri čemu se razvijaju usmjerena pažnja, motorička aktivnost, stvaralačka mašta, motivacija, pamćenje, posmatranje, te emocije i mišljenje.  Stoga, zašto ne biste pustili mašti na volju i ilustrovali priču na svoj način? Olovka, papir, boje i mašta je sve što nam treba. Ilustrujmo zajedno!

Pozivamo djecu, roditelje, odgajatelje iz vrtića, nastavnike, profesore, studete i sve one koji žele naučiti tehnike kreativnog stvaranja da nam se pridruže i nauče nešto novo i kreativno.

Učešće na radionicama je BESPLATNO ali je prijava OBAVEZNA.

Sponzor za repromaterijal je FEDI d.o.o. Zenica.

Peta radionica u ovom ciklusu:

  1. Edukator: Nejra Turčinović
  2. Datum: ,18. i 19. april 2019. godine (3 dana)
  3. Početak: 11:00 (trajanje radionice 3 sata)
  4. Radionica je namijenjena za uzrast: 7 + godina

Osim volje i želje za kreativnim stvaranjem, ništa drugo vam nije potrebno.

Radionice će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).

Kontakt osoba  u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412, a svoje prijave (ime i prezime, koliko godina imate, za koju radionicu se prijavljujete i broj telefona) šaljite na ajna@zeda.ba  ili putem naznačenog broja telefona.

Rok za prijave je: 16. april 2019. do 12:00 sati.