“Talas hladnog vremena” nova predstava Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a

„Talas hladnog vremena“ naslov je predstave koju po tekstu britanca Čarlsa Veja, na Dječiju, omladinsku i lutkarsku scenu BNP-a postavlja Miroljub Mijatović. Ciljana publika su učenici nižih razreda osnovnih škola. Premijera se očekuje u drugoj polovini aprila.

Ova predstava, objašnjava Miroljub Mijatović, djeci pokušava da otkrije sve čari seoskih imanja kakva su postojala prije više od trideset godina na koja su mališani išli na ljetne odmore i upoznavali se sa domaćim životinjima. Bilo je to, kaže on, veselo, živo i puno zvukova.

Ostarjeli bračni par koji je imanje pretvorio u industrijsku farmu, tek kada im dođe djevojčica koja komunicira sa životinjama i kućnim duhom, shvata šta je izgubio. Adna Hasanić kaže kako joj je izazovna uloga djevojčice koja dočarava koliko su djeca čista i nezatrovana današnjim svijetom.

U predstavi igraju Anđela Ilić, Adna Hasanić, Ermina Nišić i Adem Smajilhodžić. Ciljana publika su učenici nižih razreda osnovnih škola. Premijera se očekuje u drugoj polovini aprila. (Danko Travar)