Održana izvještajna skupština Vijeća mladiH FBiH

Vijeće mladih Federacije BiH održalo je danas izvještajnu skupštinu u Zenici. Na njoj su predstavljene aktivnosti koje su realizovane tokom prošle godine.

Predsjednica Vijeća mladih Federacije BiH, Mirela Geko, rad je ocijenila iznimno uspješnim. Izdvojila je regionalni projekat „Active today“ koji je realizovan sa partnerima iz jugoistočne Evrope. Godinu je obilježilo i formiranje lokalnih Vijeća mladih u Kiseljaku, Konjicu i Jajcu te započeti proces reorganizacije Vijeća mladih u Zenici.

“Podršku radu Vijeća mladih na današnjoj je sjednici dala i predstavnica Gradske uprave Zenice i to nas čini posebno sretnim”, kazala je Mirela Geko.

“Sjednica Skupštine bila je prilika i da pozovemo partnere sa kojima smo sarađivali tokom prošle godine te predstavnike omladinskih organizacija iz Zenice kako bismo kreirali neke nove aktivnosti za naredni period”, kazala je Jasmina Banjalučkić, generalni sekretar Vijeća mladih FBiH. Jedan od ciljeva skupa bio je da se intenzivno radi i zagovara na formiranju Vijeća mladih ZDK. (D.T.)