Rukometaši Čelika u prvoj pripremnoj utakmici savladali Žepče

U prvoj prijateljskoj utakmici, na otvaranju nove sezone, u Gradskoj areni Zenica igrali su RK Čelik i RK Žepče, a slavili su domaćini 36:26.

Za obje ekipe to su bile prve utakmice u ovoj godini. Tokom čitave utakmice, svih 60 minuta, ekipa Čelika je non-stop bila u vođstvu. Mlada ekipa Žepča je bila predvođena doajenom rukometa, ljevorukim Adnanom Jaškićem, bivšim reprezentativcem BiH, nekad odličnim desnokrilnim igračem i bekom RK Zagreba, Krivaje, Čelika…
RK Žepče je bilo dostojan partner RK Čeliku, povremeno djelovao brže i organizovanije od Čelika, zabio je golmanima Čelika 26 golova, ali nije uspio ništa više od toga.
U koncepciji igre više je dolazila do izražaja mnogo brža igra RK Žepča od nešto sporije igre RK Čelika, koja je bila uslovljena, prije svega, igrom Čelika sa dva pivotmena u napadu.
U utakmici su došle do izražaja šuterske sposobnosti ljevorukog Kenana Biogradlije koji je zabio 9 golova (od čega tri iz penala), dok je Aldin Begagić pridodao 7, Adi Pašalić 5, te Muhamed Ajanović i Ismar Kahrić po četiri gola.
Kod RK Čelika su se u listu stijelaca još upisali i Ekrem Kobilica (dao 2 gola), te Adnan Sumbuljević, Adnan Begagić, Mirsad Čelenka, Miran Čović i Kenan Muslić sa po jednim golom.
Trener Nermin Gušić, kome je ovo bilo trenersko vatreno krštenje, dao je šansu svim raspoloživim igračima. Svoju šansu je najbolje iskoristio Adi Pašalić koji je dao odličnu partiju, zatim prvi strijelac Kenan Biogradlija i mladi Ismir Kahrić, kao i Miran Čović u skromnoj minutaži koju je imao.
Odbrana Čelika je na momente vrlo dobro djelovala, pa su sva tri golmana imali ukupno 15 uspješnih odbrana (Riad Polić 9, a Muamer Kaljić i Haris Muhić po 5 odrana).
Kod RK Žepča iznenađenje na početku utakmice je bilo pojavljivanje u ekipi doajena rukometa, bivšeg bh. reprezentativca, igrača RK Zagreba, Krivaje i RK Čelika – Adnana Jaškića, koji je pokazao da nije zaboravio rukomet i da može pomoći RK Žepču u osvajanju 6. mjesta u Ligi i plasmanu u Jedinstvenu ligu FBH.  Dao je četiri krasna gola, dok je Đerek postigao 7, a Marković takođe četiri.
U četvrtak, 31. januara Čelik igra uzvratnu prijateljsku utakmicu u Žepču, a u subotu, 2. februara sa ekipom RK Kaknja u Kaknju.
rkcelikzenica.net