NK Čelik otputovao u Antaliju

Nakon završenog prvog dijela priprema, ekspedicija Nogometnog kluba Čelik danas je otputovala u Antaliju gdje će nastaviti pripreme u okviru kojih će odigrati pet ili šest kontrolnih utakmica.

Jedan od igrača koji će u proljetnom dijelu prvenstva nositi dres Čelika je i Deni Simeunović koji se nakon dvije godine ponovo vraća u Premijer nogometnu ligu Bosne i Hercegovine.

Protekle dvije godine lutao sam po Hrvatskoj drugoj ligi gdje se nisam baš najbolje snašao, ljudi iz Čelika su me pozvali i nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje i da ću biti pojačanje. Vjerujem da će Čelik biti u boljoj poziciji nego što je sada, kaže Simeunović.

Deni Simeunović

U Antaliji će ekipa sa Bilinog polja odigrati pet ili šest kontrolnih utakmica.

Tamo sam bio sa ekipom Sarajeva, predivni su uslovi, dobri tereni i što bolji protivnici budu tamo i što više utakmica odigramo mislim da će nam biti lakše u prvenstvu, naglašava.

Na kraju Simeunović je rekao kako ne želi puno obećavati pred proljetni dio šampionata. U premijer ligi je odigrao više od 100 utakmica i kaže kako je spreman za ovu ligu, posebno jer je i po godinama puno zreliji nego što je to bio slučaj ranije.

U Antaliju nisu otputovali goluman Branislav Ružić i Dino Bevab. Ekipa Čelika će u Turskoj ostati do drugog februara kada se vraćaju u Zenicu. (N.Glibo)