Snijeg nastavlja padati, a ostaju nam i temperature ispod nule

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a snijeg ili susnježica padat će u večernjim satima u većini područja. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Dnevne temperature kretat će se od minus 1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 stepeni celzija.

Sutra će na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne preovladavati oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini će padati kiša i susnježica. Jutarnje temperature kretat će se od minus 4 do 2, na jugu od minus 1 do 3, a dnevne od minus 1 do 4, na jugu od 2 do 6 stepeni celzija.

Oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu BiH očekuje nas i u četvrtak. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovine je moguća kiša. Jutarnje temperature kretat će se od minus 7 do minus 2, na jugu od minus 1 do 4, a dnevne od minus 3 do 3, na jugu od 2 do 6 stepeni celzija.

U petak će također preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i kratkotrajnom kišom u Hercegovini. Jutarnje temperature kretat će se od minus 8 do minus 2, na jugu od minus 1 do 4, a dnevne od minus 5 do 1, na jugu od 1 do 5 stepeni celzija.

klix.ba