NK Čelik potpisao ugovor o uslovima korištenja stadiona Bilino polje

Gradonačenik Zenice Fuad Kasumović i direktor stadiona Bilino polje, Edin Omić, potpisali su danas u Gradskoj upravi ugovor o načinu i uslovima korištenja stadiona Bilino polje.

Ugovor je potpisan na period od 10 godina. Nogometnom klubu Čelik će biti omogućeno nesmetano treniranje i odigravanje prvenstvenih susreta .

„Ovaj ugovor koji smo potpisali je nastavak ugovora koji smo potpisali sa Nogometnim savezom BiH. Reprezentacija BIH će i dalje biti nulti prioritet. Ovim ugovorom regulisana su prava i obaveze NK Čelik, o tome na koji način će se odvijati trenažni proces i odigravanje utakmica, kako bi stadion bio u što boljem stanju i mogao ispuniti stroga pravila za odigravanje međunarodnih utakmica naše reprezentacije“, – naglasio je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Fuad Kasumović.

Edin Omić, direktor stadiona Bilino polje, zahvalio se Gradskoj upravi na razumjevanju i pomoći koju pružaju Nogometnom klubu Čelik. Takođe naglasio je da su u toku aktivnosti na smanjenju troškova potrošnje vode, kao i izrada  idejnog projekta za fudbalsku akademiju na Kamberovića polju.

Travnjak na Bilinom polju će i u narednom periodu održavati preduzeće Alba. Danas je takođe potvrđena informacija da je gradska uprava uplatila i petu ratu reprograma za NK Čelik, i da je do sada uplaćeno 110.000 KM. (M.P.)