U toku završni radovi na osvjetljenju Jalijskog i Bilinopoljskog mosta

Projekat Osvjetljenje pješačkih mostova Jalijski most i Bilinopoljski most LED rasvjetom kojeg realizuje Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica ulazi u završnu fazu.

Vrijednost investicije je 164.123,43 KM, a cilj projekta je stvaranje normalnih uslova za kretanje pješaka uz istovremeno postizanje vizuelnog efekta.

Osvjetljenje pješačke staze izvršeno je postavljanjem Led modula u rukohvatu, sa obje strane, a osvjetljeni su donja konstrukcija mosta, pilon i zatezni kablovi. Led rasvjeta može mijenjati boje i tako postizati različite efekte. U narednim danima ostalo je još da se na oba mosta izvedu radovi na ugradnji sistema videonadzora, ofarbaju ograde, montiraju visokoelastične trake za zaštitu kablova na rukohvatima mostova i izvrši programiranje rasvjete i njeno puštanje u rad. Na Bilinopoljskom mostu uskoro će biti montirani reflektori za osvjetljenje pilona mosta i obavljeni završni radovi na jednoj strani donje konstrukcije mosta. Izvođač radova nakon objavljenog javnog poziva je konzorcij: Arcade d.o.o. Tuzla i Elektro TIM d.o.o. Banja Luka.