Izložbeni bazar kreativaca galerije “Naš most” u subotu u TC Džananović

U sklopu Udruženja građana „Naš most“, djeluje istoimena galerija.

Galerija „Naš most“ realizuje projekat , finansiran od strane Grada Zenice, pod nazivom „Kreativni most“, u okviru kojeg je realizovano 36 radionica slikanja, dekupaža i sličnih tehnika, a edukatori su volonterski radili i održavali radionice. Do kraja godine, kreativci galerije organizuju dvije izložbe svojih radova, kao završnicu projekta.

Prva izložba-bazar održat će se u subotu, 15.12.2018. u Tržnom centru Džananović. Izložba će biti prodajnog karaktera, a svoje radove će izložiti oko 60 umjetnika. Novac od prodanih radova sa izložbe biće usmjeren za dalje funkcionisanje galerije „Naš most“.

Druga izložba biće održana 22.12.2018., u 12 sati, u pasažu i dvorištu ovog Udruženja i galerije na adresi Titova 22. Na izložbi će biti predstavljeni radovi polaznika i edukatora radionica, kao i radovi osoba sa umanjenim sposobnostima.

Druga izložba se organizuje na otvorenom iz simboličnih razloga. Naime, kako za naš portal kaže Zdena Pisker, predsjednica Udruženja „Naš most“, izložbom na otvorenom žele ukazati na nedostatak prostornih kapaciteta. (A.Nikontović)