Zvanično predstavljen program 5. Cabaret winter festa

Na današnjoj pres konferenciji predstavljen je program Petog po redu zimskog Cabaret Winter Festa, koji će biti realizovan od 14. do 30. decembra u Cabaret Clubu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

U okviru ovog Festivala, čiji su organizatori braća Andrija i Ivan Petrović, predviđeno je više različitih likovnih, izložbenih i muzičkih sadržaja.

Cabaret Winter Fest predstavlja zimski festival u Gradu Zenica koji za cilj ima oživjeti zimsku čaroliju i građanima ponuditi zanimljiv sadržaj u hladnim zimskim danima, a sama ideja je nastala 2013. godine.

“Festival je nekomercijalnog i neprofitirajućeg tipa. Izostala je podrška gradske i kantonalne vlasti,ali uspijevamo uz lična i sredstva sponzora i nadam se da ćemo opstati i u narednom periodu”, – istakao je Andrija Petrović.

Cabaret Winter Fest zainteresovanim posjetiocima nudi izložbe slika i umjetničkih fotografija, promocije knjiga, večeri tamburice, tanga, rock koncerte, koncert sevdaha i druge programe.

U okviru Cabaret Winter Festa planirana je i humanitarno-prodajna izložba fotografija, pri čemu će prikupljena sredstva biti uručena, kao donacija, za najugroženije kategorije u Gradu.

Krajem decembra prigodnim paketitićima bit će obradovani i najmlađi u više javnih ustanova.

Svi programi Festivala se održavaju u Cabaret Clubu i besplatni su za posjetioce. (Š.B.)