MNK “Calp” spreman za početak sezone u Prvoj ligi FBiH

Takmičenje u Prvoj futsal ligi Federacije BiH počinje 27/28. oktobra. Zenički ligaš, malonogometni klub Calp, nalazi se u grupi 1 sa još šest ekipa.

Prošle sezone Zenica je na početku lige imala dva kluba: Calp i Drugare koji su odustali već nakon nekoliko odigranih utakmica. Calp je igrao odlično do završnice, kada su u posljednjem meču poraženi od Kaskade sa 8:2, i nisu uspjeli plasirati se u viši rang takmičenja. U narednu sezonu prema riječima Safeta Kubata, predsjednika kluba, ulaze sa ambicijama da budu u vrhu tabele.

„Mi smo ovu sezonu odlučili da igramo sa pet šest mlađih igrača. Uz okosnicu tima iz prošle sezone doveli smo i četiri bivša igrača iz Drugara. Ove sezone idemo sa zeničkom pričom. Odigrali smo tri pripremne utakmice u kojima smo imali polovičan uspjeh. U fokusu našeg rada biće razvijanje futsal akademije, u kojoj će raditi zenički proslavljeni asovi. Uz omladinske lige i akademiju futsala, stvaramo jak klub koji će izboriti mjesto u Premijer ligi.“ izjavio je zenicainfo.ba, Safet Kubat, predsjednik MNK Calp iz Zenice.

Na mjestu trenera biće Mersid Bureković. Okosnicu tima uz  igrače iz prošle sezone činiće i četvorica bivših nogometaša iz Drugara. Utakmica prvog kola sa DiaBiH na Ilidži je odgođena i biće odigrana naknadno, 7.novembra. Debi pred domaćom publikom Calp će imati 3. novembra, kada će ugostiti ekipu Buba Mare iz Cazina. U narednoj sezoni među glavnim ciljevima biće rad akademije malog nogometa u kojoj će raditi bivši igrači iz Zenice, čime će se na najbolji mogući nači vrširti popularizacija futsala u gradu.(M.P.)