SBB ZDK: Mržnja neprimjerena gradonačelniku Zenice

Savez za bolju budućnost Zeničko-dobojskog kantona oglasio danas saopštenjem za javnost, smatrajući neprimjerenim odnos gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, prema svim vrijednostima koje ova stranka baštini.

„Nastojali smo to sačuvati unutar SBB, ali smatramo da građani Zenice zaslužuju objašnjenje pa ćemo ga i dati.

Sve je počelo 20.6.2018. kada smo izbacili Mersiju Kasumović iz SBB-a, zbog čega je Fuad Kasumović čak prijetio smrću predsjedniku KO SBB i njegovoj porodici što je prijavljeno nadležnim organima.

Mersija Kasumović izbačena je iz SBB iz nekoliko razloga i gradonačelnik Kasumović nema potrebe da se ljuti na SBB zbog principijelonosti.

Gospođa Mersija Kasumović iako je bila član Gradskog izbornog štaba SBB Zenica uporno je odbijala da objasni finansijski gubitak zdravstvene ustanove na čijem je čelu i pored silnog doniranja novca iz kase javnih preduzeća grada Zenice (jedan od tih skandala je i donacija iz JU VIK Zenica kada je ustanova na čijem je čelu Mersija Kasumović dobila 15.000 KM, dok je donacija npr. Udruženju 7. Muslimanske brigade iznosila 100 KM!!).

Zbog njene nesposobnosti kao direktora izvještaj JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu jedini nije dobio prolaznu ocjenu na Skupštini ZDK.

Potom nam nije dala objašnjenje zašto je kao članica kantonalne Komisije za banjsko liječenje odbijala odobriti banjsko liječenje djece i omladine sa invaliditetom na što su se žalila njihova udruženja. Radi se o desecima djece sa posebnim potrebama, o ćemu su obaviještena i nadležna tijela, a udruženja su tražila i ultimativnu smjenu dr Mersije Kasumović iz Komisije za banjsko liječenje.

Također je odbila da na zvaničnoj web stranici JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu izmjeni lažne podatke da je ona doktor medicinskih nauka, iako je doktorirala na zdravstvenom fakultetu pa je doktor zdravstvenih nauka. Ovo je već domen lažnog predstavljanja i zahtjeva regovanje nadležne ljekarske komore i pravosudnih organa, pa preko toga nismo mogli preći.

Dakle, ako je ovo razlog ljutnje Fuada Kasumovića, mi je rado prihvatamo.

No ipak ćemo insistirati da višemilionsku štetu koju je pričinio gradu svojim nestručnim prijedlozima kao i svojom nesposobnošću plati iz svoga džepa, a ne iz džepova svih građana Zenice.

Jer Ustavni sud svojom odlukom o “Fuadovim komunalnim taksama” od 18.4.2018. rekao je svim građanima i vijećnicima koliko je nesposoban i nestručan isluženi Fuad Kasumović i ko je pokušao reketariti privrednike (od Lutrije BiH, telekoma, mesnica, banaka, notara……..).

Samo zahvaljujući savjesnim vijećnicima grada Zenice i Ustavnom sudu FBiH spriječene su nesagledive štete po grad Zenicu i njen budžet, a već nastale štete platit će sigurni smo SDA uhljeb Fuad Kasumović. Isti onaj zaboravni Kasumović ćiju kampanju Nezavisnog Bloka finansiraju kladionice“, navodi u saopštenju Gradski odbor SBB BiH Zenica.