Pojačana frekvencija vozila na svim putevima prema Srebrenici

Povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identifikovanih žrtava, danas je zabranjeno kretanje teretnih vozila iznad 3,5 tone nosivosti na putnim pravcima Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. Također, danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBIH, kao i na putnim pravcima Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica i Memići-Karakaj.

Tokom cijelog dana očekuje se pojačana frekvencija putničkih vozila i autobusa na svim putevima koji vode prema Srebrenici. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju upute ovlaštenih lica, saopštenom je iz BIHAMK-a.
U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično-jednom trakom.
Sanacioni radovi izvode se i na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.
Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.
Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori, do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša.