Rukometaši Čelika počeli pripreme. Cilj: Premijer liga BiH

Nikada u istoriji kluba rukometaši Rukometnog kluba Čelik nisu tako rano održali prozivku i najavili početak priprema za narednu takmičarsku sezonu. Jučerašnjoj prozivci odazvali su se svi (mladi) igrači koji su uspješno okončali prethodnu takmičarsku sezonu, osim onih koji su bili okupirani poslom na radnom mjestu (Aldin Begagić, Edvin Begović i Muhamed Ajanović).

Međutim, oni će se uključiti u redovni trenažni proces.

Pripreme smo započeli mnogo ranije da bismo ekipu spremili za realizaciju jasnih i visokih ciljeva Skupštine i Upravnog odbora Kluba, a to je da se u narednoj takmičarskoj sezoni osvoji prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i povratak u Premijer igu BiH, kaže predsjednik kluba Pane Škrbić.

Pripreme počinju odmah

Profesor Seldin Rizvanović, trener RK Čelika je igračima na prvom sastanku izložio kompletan plan priprema koji se sastoji iz nekoliko faza. Prva faza je od 12. jula do 12. avgusta sa teretanom i pripremama fizičke spremnosti. Od polovine avgusta započinje rad sa loptom, koji će, kao i prijateljske utakmice, trajati sve do početka prvenstva 1. oktobra.
Posljednjih sedam dana priprema u septembru nam je predsjednik Kluba Pane Škrbić obezbijedio nastavak priprema na moru, gdje su planirane prijateljske utakmice sa ekipama iz okruženja, kaže Rizvanović.

Uprava RK Čelika, po zaključcima Skupštine i Upravnog odbora, posljednjih dana intezivno radi na obezbjeđenju adekvatnih igračkih pojačanja, kako bi se ostvarii ciljevi plasmana u Premijer ligu.

Riad Polić dolazi u Čelik iz Krivaje iz Zavidovića, a još je nastupao za RK Bosnu Sarajevo, RK Vogošću i RK Čelik.
Jasmin Omerović (desni bek i desno krilo) je branio boje RK Krivaje, RK Željezničara (Sarajevo), RK Vogošće i RK Maglaja, odakle dolazi u RK Čelik.

Ovi igrači su potpisali dvogodišnje ugovore sa RK Čelikom. Neće biti nimalo lak posao plasirati se u Premijer ligu, kad se zna da ozbiljne namjere imaju i drugi klubovi, sve same bivše premijerligaške ekipe kao što su RK Krivaja iz Zavidovića, RK Gradačac i RK Sloboda, Tuzla, ističe predsjednik Škrbić.
Mladost u RK Čeliku, koja je činila osnovni stub u prethodnom prvenstvu, kao što su Faris Mrako, Adi Pašalić, Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević, Kenan Biogradlija, Muhamed Ajanović, Muamer Kaljić Edhem Grabus i drugi, ostaju ključni momci za budućnost kluba, kategoričan je Škrbić.

Turnir Zaim Kobilica 1. i 2. septembra

U RK Čeliku paralelno traju i pripreme za, ako se sve stvari dobro poslože, najveći međunarodni rukometni turnir ikada održan u Zenici. Vode se pregovori oko dolaska evropskog šampiona, ekipe RK Vardara, RK Velenja iz Slovenije i RK Crvene Zvezde iz Beograda. Njihov dolazak isključivo zavisi od slobodnih termina njihovih timova.

Za sada smo utvrdili definitivan termin tradicionalnog turnira ,,Zaim Kobilica”. To je vikend 1. i 2. septembra. Nadam se da ćemo uspjeti dovesti najjače ekipe iz regiona, zaključio je Pane Škrbić. (Izvor: RK Čelik)