Javni poziv: Subvencije za izgradnju poslovnih zona na području ZDK

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona objavilo jejavni poziv u kojem poziva sve zainteresirane jedinice lokalne samouprave iz Zeničko – dobojskog kantona, koje realiziraju projekte pripreme i izgradnje poslovnih zona, da podnesu Zahtjeve za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava osiguranih za subvencioniranje troškova izgradnje poslovnih zona, saznaje Akta.ba.

U 2018. godini Vlada ZDK će subvencionirati dio troškova iz Program I koji se odnosi na izradu projektne dokumentacije za poslovnu zonu u vrijednosti od 10.000,00 KM i za Program II tačnije za opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom unutar poslovne zone. Maksimalan iznos poticaja za Program II je 150.000,00 KM.

Izgradnja komunalne infrastrukture unutar poslovne zone podrazumjeva aktivnosti kao što je izgradnja, obnova, sanacija ili proširenje komunalne infrastrukture – ceste, plinske instalacije, vodosnabdijevanje, odvod otpadnih voda uključujući nabavku i instalaciju kolektora i prečistača, elektrifikacija, telekomunikacije i sl.

Izvor: Akta.ba