U Zenici održana sjednica Skupštine Saveza izviđača u BiH

Na sjednici Skupštine Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini, najbrojnije organizacije za mlade u BiH, održanoj danas u Zenici, razmatrani su izvještaji o radu za prethodni period i finansijski izvještaj tog saveza, te izabrano novo rukovodstvo.

– Skupština je analizirala i prihvatila izvještaje o radu za prethodni period, gdje smo konstatovali sve ono što smo uradili, konstatovali smo i neke naše slabosti i propuste u radu. Ono što je najvažnije da smo prevazišli neke probleme u radu i danas veoma optimistički gledam na naše aktivnosti u narednom periodu. Sada imamo jednu dobru koheziju unutar svih organa Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini – izjavio je Feni dosadašnji predsjednik Saveza izviđača u BiH, Mišo Stanivuković.

Dodao je da će rukovodstvo Saveza u novom sastavu uspjeti da podigne nivo organizovanja i kompletnu organizaciju u BiH na još veći nivo.

Izviđači u Bosni i Hercegovini su pored velike tradicije, kao krovna izviđačka organizacija, konstituisani 2011. godine i u proteklom periodu, uz realizaciju brojnih aktivnosti, priznati su i od Svjetske skautske organizacije.

Dio su velike svjetske izviđačke porodice, koja okuplja više od 40 miliona članova, prvenstveno mladih, i otvoreni su za sve zainteresovane, u saglasnosti sa ciljem, principima i metodom Svjetskog skautskog pokreta, koji je pokrenut još davne 1907.godine, od lorda Roberta Baden Pauela.

U radnom dijelu sjednice Skupštine Saveza izviđača u BiH odato je priznanje dosadašnjem radu Predsjedništva Saveza, a u izbornom dijelu sjednice za novog predsjednika Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini izabran je Zekerijah Zeko Avdić.