Veteranski RK ‘Vukovi’: U Zenicu u maju dolazi 150 učesnika Međunarodnog veteranskog ragbi turnira

Ragbi veterani iz svih zeničkih klubova udruženi u Veteranskom ragbi klubu “Vukovi Zenica”, ove će godine po drugi put ugostiti svoje prijatelje iz svih krajeva bivše države, ali i mnogih evropskih zemalja.

“Prošle godine smo na sjednici, koja je održana u Cabaret clubu, dogovorili da će se naša druženja održavati tradicionalno svake godine, prvog vikenda u mjesecu maju i na naše zadovoljstvo i radost svih veterana, uspjeli smo u toj nakani. Prošlogodišnji turnir i kompletna organizacija je bila finansirana isključivo iz članarina članova, međutim zbog većeg broja gostiju, ove godine će nam biti potrebna pomoć i prijatelja, kako bi svim učesnicima i gostima osigurali hranu i piće. Grad Zenica, ove godine nam je dala korištenje terena, tribina i svlačionica sa toplom vodom, potpuno gratis, na čemu smo mnogo zahvalni i ovim gestom uveliko su nam olakšali “teret” same organizacije. Ove godine svoje učešće nam je povrdilo preko 150 Veterana iz Zagreba, Siska, Pančeva, Starčeva, Vršca, Beograda, Italije, Slovenije, Švicarske, Švedske, Norveške, Austrije, Njemačke, Holandije, kao i drugih zemalja cijelog regiona i Evrope. Svakako tu će biti i naših 40-ak zeničkih “Vukova”. Na ovaj način, revijalna utakmica je samo jedan od povoda za dolazak u naš grad, jer tu je i “treće” poluvrijeme, gdje veterani obiđu naš grad i uživaju u njemu, a “Vukovi” na ovaj način promoviraju naš grad”, – kaže o predstojećoj manifestaciji, Andrija Perović, predsjednik “Vukova”, kao i jedan od organizatora turnira.

Ragbi “Vukovi” počinju sa okupljanjem 4. maja (u petak), u Cabaret clubu, u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, gdje će i ove godine biti održana izvještajna sjednica Skupštine, a potom i svečana zakuska sa programom za sve veterane i goste iz cijeloga regiona.

Dan kasnije, u subotu, 5. maja, s početkom u 10 sati, planirano je okupljanje na centralnom terenu Kamberović polja, kao i izvlačenje parova za turnir, a od 11 do 23 sati, odigravanje utakmica Turnira. Nakon toga, u restoranu Pacific, biće upriličen ručak za sve veterane i piće, a za taj dan je najavljeno  cjelodnevno konzumiranje hrane i pića potpuno besplatno, za sve učesnike.

Ovom prilikom, obzirom da se radi o događaju koji će doprinijeti promociji našeg grada, Udruženje veterana “RAGBI VUKOVI ZENICE”, moli sve privredne subjekte i prijatelje, da u okviru svojih mogućnosti podrže i pomognu organizaciju ovog međunarodnog turnira, a sve informacije kako možete i želite pomoći “Vukovima”, možete dobiti od predsjednika Andrije Petrovića i kontaktirati ga na br.tel. 061/068-428 ili na mail: rvzenic@gmail.com, a uplate iz BiH na račun kod:

Union banka 1027110000022220

Uplate iz inosranstva:

Beneficiary: Udruženje veterana “RAGBI VUKOVI ZENICE”

IBAN no: BA391027110000022220

Beneficiary's Bank: UNION BANK DD SARAJEVO

/SWIFT-UBKSBA22/