U subotu Proljetni planinarski pohod na Lisac

Planinarsko Društvo “Tajan-Lisac” Zenica organizuje tradicionalnu, društvenu, rekreativnu manifestaciju ‘Upoznajte Lisac u četiri godišnja doba’ i Drugi proljetni planinarski pohod, u subotu, 21. aprila.

Za rekreativce i planinare koji na Liscu žele provesti cijeli vikend, Vedro je obezbijedilo obilazak ove zeničke planinske ljepotice i boravak u planinarskom domu na 1.303 metara nadmorske visine.

U 7 sati ujutro je okupljanje učesnika ispred prostorija Društva, u 7,30 polazak organizovanom i redovnom autobuskom linijom za Vrselje, u 8:30 dolazak u selo Vrselje, formiranje kolone i polazak, a oko podneva dolazak u planinarski dom Lisac, te zajedničko druženje u domu uz čaj, ručak iz rusaka…

Za 16 sati planiran je zajednički povratak. Autobus iz Gradišća za Zenicu na redovnoj liniji polazi u 16:10 i u 17:50. Cijena karata je 2,50 KM, na relaciji Zenica-Vrselje i 1,50 KM, na relaciji Gradišće -Zenica.

Tura hodanja od Vrselja do planinarskog doma na Liscu traje između 3 i 3,5 sata, uključujući pauze. Potrebna je planinarska proljetna oprema, čvrsta obuća, vjetrovka, zaštita od sunca, kapa, presvlaka, boca za vodu ili čaj, hrana za jedan dan….. i dobra volja da se provede jedan dan sa planinarima u prirodi.

Društvo za sve učesnike obezbjeđuje topli napitak, čaj u planinarskom domu Lisac i uslugu planinarskih vodiča.

Za sve učesnike pohoda obavezna je prijava.

Sve informacije možete dobiti na telefon:

062/173-846 – Suad Suće, Hadžiselimović, predsjednik Društva

061 976-857 – Haris Salković. sekretar Društva

Djeca su dobrodošla.