Zenički atletičari sezonu otvorili sjajnim rezultatima

Ovogodišnja atletska sezona u BiH otvorena je sjajnim rezultatima bh. takmičara. Najbolje rezultate ostvarili su, kako se i očekivalo Amel Tuka i Mesud Pezer.

Na današnjoj press konferenciji o ovogodišnjoj sezoni govorili su Elvir Krehmić, selektor, Suad Kaknjo, potpredsjednik Atletskog saveza BiH, Mišo Pedalo, generalni sekretar i Mesud Pezer, osvajač medalje na Balkanskom dvoranskom prvenstvu i petoplasirani sa Svjetskog dvoranskog u Engleskoj.

Pezer je najavio da u našoj zemlji ostaje do početka aprila, kada putuje u inostranstvo. Ambicije u ovoj godini su osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu u Berlinu i nastup u Dijamantskoj ligi.

Pet atletičara ima ispunjene norme za evropsko prvenstvo. Kako su izjavili učesnici današnje press konferencije, u narednom periodu očekuju veću podršku Olimpijskog komiteta i državnih institucija, dok su se pohvalno izrazili kada je u pitanju pomoć lokalne zajednice.

Suad Kaknjo je najavio da će u aprilu započeti radovi na rekonstrukciji atletske staze na Kamberovića polju. (M. Pripoljac)