Droga u Branilaca Bosne, krađa u Robotu, razbojništvo na Odmutu

Dana 08.03.2018. godine, u 17,55 sati, u ulici Branilaca Bosne, izvršenim pregledom lica H.A., iz Zenice, policijski službenici su pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 08.03.2018. godine, u 19,00 sati, u ulici Sarajevska na broju 123, u prodajnom objektu “ROBOT GENERAL TRADING CO“ d.o.o. Sarajevo, Podružnica Zenica, izvršeno je krivično djelo krađe od strane ženske osobe O.N., iz Zenice, koja je tom prilikom otuđila dva odjevna predmeta. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Policijske uprave I

Dana 08.03.2018. godine, oko 20,00 sati, u ulici Dr. Mehmeda Spahe, od strane dva nepoznata lica je izvršeno krivično djelo razbojništvo, uz prijetnju vatrenim oružjem, nad vlasnikom stana Đ.G., iz Zenice. Tom prilikom, izvršioci ovog krivičnog djela su u hodniku stana, navedenom licu zadali više udaraca po tijelu, nakon čega su izvršili premetačinu stvari i otuđili dva mobilna telefona. Lice Đ.G. je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je i zadržano. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I se poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva, navodi se u biltenu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.