MUP ZDK: Droga u Zenici i Kaknju

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 08.02.2018. godine, u 15,00 sati, u ulici Armije BiH, u ugostiteljskom objektu “1001 noć” izvršenim pregledom lica K.S., iz Zenice, policijski službenici su kod istog pronašli devet upakovanih sadržaja biljne i praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 08.02.2018. godine, u 16,00 sati, u ulici Fakultetska, izvršenim pregledom lica H.A., iz Zenice, policijski službenici su kod istog pronašli jednu ručno pravljenu cigaretu sa sadržajem biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 08.02.2018. godine, u 14,40 sati, u mjestu Topčić Polje, izvršenim pregledom lica Y.A., državljanina Republike Turske, policijski službenici su kod istog pronašli šest upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 08.02.2018. godine, u 13,25 sati, u ulici 311. lahke brigade, prilikom legitimisanja i pregleda lica S.S., iz Kaknja, policijski službenici su kod istog pronašli četiri upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj, saopšteno je u biltenu MUP-a ZDK.