SDA Zenica optužuje Fuada Kasumovića za politikanstvo i zamjenu teza

Stranka demokratske akcije Zenica reagovala je na medijske istupe gradonačelnika Zenice i potpredsjednika Nezavisnog bloka, Fuada Kasumovića, u kojima on daje podršku rudarima i radnicima Željezare, a kritikuje odgovorne na vlasti za nevolju u kojoj su se radnici našli. SDA smatra da se ovdje radi o predizbornoj promociji i zamjeni teza, kojom Kasumović svu krivicu za ovakvo stanje želi prebaciti na Stranku demokratske akcije.

– SDA Zenica i SDA Zeničko-dobojskog kantona potpuno podržavaju svaki zahtjev za uvezivanje staža, izmirenje obaveza prema svakom rudaru za penziju, te svaki drugi radnički zahtjev, te smatraju da se sistemski, a ne stihijski trebaju riješiti problemi radnika u industriji cijele BiH.

Zanimljivo je da Kasumović nijednom riječju ne pominje ime stranke čiji kadar više od tri godine rukovodi resornim ministarstvom, nego spinovanjem i dezinformacijama optužujući ministra, optužuje SDA. Možda zato što neki otpadnici stranke koju ne proziva aktivno učestvuju u njegovoj kampanji, identifikovani su kao huškači i poticajni faktor ka izražavanju ovakvog bunta, – navodi SDA u današnjem saopštenju, uz uvjerenje da će građani biti sposobni da razlikuju brigu od politikantstva, te znati ko im može i ko im hoće pomoći u rješavanju njihovih opravdanih zahtjeva.