Cabaret Winter Fest kulminirao podjelom novogodišnjih paketića djeci Zvijezde i djeci na liječenju u Kantonalnoj bolnici

Finiš ovogodišnjeg zimskog festivala u Zenici, koji u proteklih nekoliko godina pred novogodišnje praznike organizuju braća Petrović, Andrija i Ivan, sa svojim prijateljima i partnerima, priređen je svečano i u skladu sa misijom Cabaret Winter Festa, druženjem sa djecom s posebnim potrebama i djecom na bolničkom liječenju na odjelima Kantonalne bolnice.

Sa Udruženjem roditelja djece s posebnim potrebama Zvijezda i majstoricom u enkaustici, tehnici slikanja peglom, Zdenom Šarić Pisker, Cabaret Winter Fest je u proteklih mjesec dana organizovao radionice slikanja, a zatim i aukcijsku prodaju radova dječaka i djevojčica okupljenih u Zvijezdi, kako bi pomogao u radu i aktivnostima ovog udruženja. Manifestacija posvećena djeci s posebnim potrebama zaokružena je izvedbom predstave Petar Pan, koju su pripremili oni sami.

– Ovom prilikom smo dokazali da osobe s posebnim potrebama, pored slikanja, mogu da se predstave pjesmom, šetnjom po modnoj pisti, glumom… Neki od njih imaju teškoće sa govorom, neki sa kretanjem, neki su jako povučeni u sebe, ali su u ovim programima pokazali da se mnogo toga može, ako se potrudiš i ako vjeruješ u sebe, – istakao je za ZenicaInfo, direktor Cabaret Winter Festa, Ivan Petrović.

Posljednjih dana 2017. godine, braća Petrovići su sa svojim prijateljima organizovali podjelu novogodišnjih paketića djeci roditelja s posebnim potrebama i djeci na liječenju u Kantonalnoj bolnici, obučeni u Djeda Mrazove, na prigodnim zabavama. Posebno je veselo bilo u Cabaret clubu, gdje je romskim dječacima i djevojčicama, uz podijelu paketića, priređena posebna novogodišnja priredba.

Od 15. decembra 2017. godine, Cabaret Winter Fest je brojnim gostima ponudio obilje kulturnih i zabavnih sadržaja, koji je trebalo da kulminiraju velikim koncertom pop zvijezde, Jelene Tomašević, u Bosanskom narodnom pozorištu, 18. decembra, a nastavljeni do kraja godine. Ovaj je koncert odgođen zbog bolesti pjevačice i biće održan 17. januara 2018.

Cabaret Winter Fest, od samog početka i osnivanja 2013. godine imao za cilj očuvanje kulturne baštine, povezanje institucija kulture i podršku osobama i djeci s posebnim potrebama. (S.S.)

foto: Direkcija Festivala