PROMO: Uskoro sve spremno za spektakularni doček na otvorenom, u srcu Zenice

Jutros je održan kolegij, kome su, između ostalih, prisustvovali i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, komesar policije ZDK Semir Šut, tehnički realizatori, kao i ostali izvođači programskih dešavanja na Trgu Alije Izetbegovića.

Konstatovano je da su sve pripremne radnje obavljene izuzetno profesionalno, tako da građani Zenice, kao i oni koji dolaze iz susjednih gradova Bosne i Hercegovine i regije, mogu očekivati istinski spektakl.

Postavljanje stage-a u srcu Zenice počelo je jutros, a za poslijepodnevne sate planirana je i tehnička proba. Za bezbjednost Zeničana i njihovih gostiju, pored zaštitara iz Agencije Condor, brinut će i pripadnici Policijske uprave Zenica, kao i kompletna specijalna jedinica MUP-a ZDK. Prije samog početka bit će urađene i posljednje sigurnosne procjene, a već je napravljen detaljan plan osiguranja, koji za cilj ima održavanje Zeničkog novogodišnjeg spektakla bez i najmanjeg incidenta.

Iz MUP-a ZDK apeluju na građane da budu odgovorni i da ne koriste pirotehnička sredstva, jer će to biti adekvatno sankcionisano. Također mole građane da budu savjesni i ne konzumiraju alkohol u većim količinama, a posebno da ne upravljaju motornim vozilima u alkoholiziranom stanju.

Za ovu priliku bit će angažovani i inspektori u civilu, koji će biti među posjetiocima i koji će, u slučaju potrebe, reagovati na licu mjesta, rekao je načelnik Policijske uprave 1 Zenica, Admir Gazić.

Za novogodišnju noć spremni su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, kao i zenička Hitna pomoć.

„Kako smo i najavljivali, program će trajati punih 12 sati! Da Zeničankama, Zeničanima i gostima iz drugih gradova novogodišnja noć bude savršena, pobrinut će se svi izvođači programa: članovi benda Miligram, kao i naši sugrađani – bend Gruver, Adna Avdić i DJ Kerim. Moderatori programa bit će voditelji RTV Zenice – Edin Sinanović, Mirnesa Imamović i Almir Hadžajlić Labud. Pored toga, planirana je nagradna igra – izbor najluđe fotografije iz najluđe noći! Naime, RTV Zenica poziva sve posjetioce na Trgu, kao i one koji u Novu godinu ‘uđu’ uz program RTV Zenice da, prema svom izboru, pošalju najbolju, odnosno najluđu fotografiju napravljenu u novogodišnjoj noći. Jedini uslov je da je fotografija napravljena ili uz program RTV Zenice ili direktno na Trgu Alije Izetbegovića. Dakle, napravite što luđu fotografiju iz najluđe noći u godini, pošaljite je u naš facebook inbox zenicainfo.ba, a u narednih nekoliko dana mi ćemo zajednički, uz Vašu pomoć, kroz naše programske sadržaje, izvršiti selekciju najboljih i nagraditi ih specijalnim nagradama.

Tradicionalni susret zeničkih mališana, djevojčica i dječaka sa Djeda Mrazom, glumcima Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, dječicom iz JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, te plesnim klubovima Iskra i Stars, zakazan je za 31.12. u 12 sati i trajat će puna tri sata. Nakon programa za djecu, svojim umijećem, znanjem i talentom nastavak dana uljepšat će nam članice Ženskog hora Kulturno-umjetničkog društva „Željezara“ Zenica, pod rukovodstvom Aldine Aganović, Naila Kačara i Semira Dajića.

Tačno u 16 sati sa Trga ćemo se uključiti u program TV Zenice, odakle emitujemo specijalno novogodišnje izdanje emisije Popodne sa Vama. Uz zanimljive goste, interesantne priče i novogodišnje čestitke, pripremili smo i velika iznenađenja, nagradne igre i darivanja, poklonima koje su osigurali naši poslovni partneri.

U 18 sati emitujemo novogodišnji intervju sa gradonačelnikom Zenice, a nakon toga i emisiju Retrospektiva 2017. godine. U 20 sati je premijerno – iz naše produkcije, prva emisija iz serijala koji ćemo imati priliku pratiti u novoj programskoj šemi Televizije Zenica. Emisiju priprema, uređuje i vodi zenička i bosanskohercegovačka glumačka legenda – Haris Burina. Od 21 sat se sa dešavanjima ponovo vraćamo na Trg Alije Izetbegovića, odakle ćemo pratiti Zenički novogodišnji spektakl!

Dakle, Zeničanke i Zeničani, ali i ostali građani iz Bosne i Hercegovine i regiona, ako se još uvijek niste odlučili gdje da dočekate Novu godinu – dođite na Zenički novogodišnji spektakl!“ – izjavio je Nandino Škrbić, direktor JP RTV Zenica, koja je i tehnički realizator Javnog dočeka Nove godine u Zenici.

Konsultant gradonačelnika Zenice, Armin Mujkić, rekao je da se očekuje veliki broj građana na Zeničkom novogodišnjem spektaklu, pošto je interesovanje na društvenim mrežama posljednjih dana ogromno.

„Raspolažemo informacijama da nam u Zenicu dolazi i veliki broj gostiju iz drugih gradova te večeri, ali sve naše službe su spremne!Iskoristio bih priliku da se zahvalim i našim sponzorima, bez kojih zaista ne bismo bili u mogućnosti organizovati jedan ovako grandiozan projekat. Hvala kompanijama Telemach, HT Eronet, Aura osiguranje, kao i našim zeničkim firmama – Tapas, Pacifik Union, Linde Gas, Almy Transport, Stage & Light, Harlekin, RMK Sistem i Condor Security. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo i pripradnicima MUP-a ZDK“ – izjavio je Mujkić.