Omladinski hor pozvan u Atinu na Svjetsku smotru horova

Nakon koncerta Veče filmske muzike, kojim u subotu završava sa aktivnostima na obilježavanju jubilarne, 25. godišnjice neprekidnog rada i djelovanja, zenički Omladinski hor pripremaće se za nastupe koji će uslijediti u 2018.

Ono što slijedi trebalo bi da bude nastup na Svjetskoj smotri horova u Atini, koja se planira za 27. april. Za Omladinski hor poziv za učešće u svjetskoj smotri 40 izabranih horova je velika čast, ali mu je problem osigurati sredstva potrebna za kotizaciju.

-Ni s kim se mi ne poznajemo, vidjeli su nas na internetu i uputili poziv, jer će na smotri biti izvođene numere iz mjuzikla, a mi to već imamo spremljeno. Nadam se da ćemo imati razumijevanje dobrih organizacija koje će nam pomoći da se isfinansiramo, jer učestvovati u smotri takvog renomea predstavlja veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, – kaže nam rukovodilac Omladinskog hora, profesor Milenko Karović.

Veče filmske muzike, u kojoj će učestvovati više od stotinu mladih ljudi, kako članova hora, vokalnih solista, tako i mališana iz zeničkih obdaništa, najavljeno je za subotu, s početkom u 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta. (S.S.)