Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Za naredna četiri dana, meteorolozi predviđaju i dalje promjenjivo vrijeme sa padavinama. 17. decembra  nastupiće hladniji period, koji će trajati do 26. decembra, kada se očekuju jutarnje temperature u Bosni od -6 do -1, u Hercegovini od 1 do 5, a dnevne u Bosni do 4, a u Hercegovini do 7 °C.

Sutra će biti oblačno s kišom. U Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne izgledne su obilnije padavine od 30 do 60 litara, u Hercegovini lokalno i do 100 litara kiše po kvadratnom metru. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Lokalno su izgledni i olujni udari jačine od 60 do 80 km/h. U noći na subotu vjetar u Bosni mijenja smijer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, u Krajini i do 15, a najviša dnevna između 11 i 17°C.

Za subotu se prognozira pretežno oblačno vrijeme, u nizinama s kišom, a u bosanskim i sa susnježicom, na planinama i snijegom. Više padavina očekuje se u subotu prije podne. Intenzitet vjetra će oslabiti, najniža jutarnja temperatura kretaće se između 1 i 6, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna između 2 i 8°C, na jugu od 10 do 14°C.

U nedjelju će biti oblačno, sa padavinama prije podne, većinom slabim snijegom, na jugu zemlje slabom kišom. U noći na ponedjeljak vjetar u Bosni promijeniće smijer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1, na jugu do 6, a najviša dnevna između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak će biti oblačno, u Hercegovini veći dio dana sunčano, sa naoblačenjem krajem dana. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine južni, a u Hercegovini slab sjeverni. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje od -2 do 2, a najviša dnevna između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.