Najavljen zenički koncert Amara Jašarspahića Gileta

Decembar mjesec u Gradu Zenica bit će u znaku velikih muzičkih događaja. Nakon jučerašnje zvanične najave Zeničkog novogodišnjeg spektakla i nastupa grupe ‘Miligram’ na otvorenom, danas je najavljen i solistički koncert Amara Jašarspahića Gileta, koji će biti održan 10. decembra u zeničkoj Areni.

Rođeni Zeničanin, sa kakanjskom adresom stanovanja, istakao je da sa nestrpljenjem isčekuje ponovni susret i druženje sa zeničkom publikom. Ovo će biti drugi Giletov koncert u Areni, koju je već napunio 2013. godine te je uvjeren da će se i u nedjelju tražiti ulaznica više.

„Imao sam dva velika koncerta u životu, jedan je Kakanj pred 35 hiljada ljudi te Zenica prije četiri godine i mislim da su oni bili odraz euforije, koja je tada vladala zbog moje pobjede na Zvijezdama granda. Ovaj koncert je ipak nešto drugo i on će mi pokazati da li moja karijera ide u pravom smjeru i jesam li zadržao ineteres publike“, kazao je Gile.

Organizatori su najavili i dolazak brojnih gostiju i poznatih imena regionalne estrade, predvođenih Acom Lukasom, zatim Katarinom Grujić, Aleksandrom Mladenović, te Zeničaninom Emelinom Fetićem. (S.H.)