Ministar Sinanović u susretu sa članicama Sportskog saveza invalidnih lica ZDK

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Mensur Sinanović, upriličio je radni sastanak sa predstavnicama Sportskog saveza invalidnih lica Zeničko-dobojskog kantona.
Ispred Sportskog saveza predstavnice su bile Zumra Gušo, Hasna Hamzić, Suvada Mameledžija, Meliha Musaefendić, Mevlida Lemeš i Hamida Sejdić. Tokom sastanka predstavnice Sportskog saveza invalidnih lica prezentirale su svoj rad naglasivši pritom kako često nailaze na nedovoljno razumijevanja i slabu financijsku podršku od strane općinskih struktura i općinskih sportskih savez. Također su naglasile, da su unatoč poteškoćama ustrajnim radom uspjele ostvariti hvale vrijedne rezultate. Naime, na državnom natjecanju invalidnih osoba, predstavnice Zeničko-dobojskog kantona osvojile su prva mjesta u tri sportske discipline – streljaštvu, pikadu i stolnom tenisu.

Ministar Sinanović je pohvalio rad članica Sportskog saveza invalidnih lica i čestitao im na ostvarenim rezultatima te istakao da će resorno ministarstvo u narednom periodu, u skladu s vlastitim mogućnostima, nastojati u većoj mjeri podupirati sportske kolektive osoba s invaliditetom i ženske sportske kolektive.

Press služba ZDK